23948sdkhjf

Web-eksportører tjener 76.000 mere pr. ansat

Danske virksomheder, der både har e-handel på hjemmemarkedet og e-eksport til udlandet, tjener 3,5 gange mere end virksomheder uden digitalt salg og eksport.
106.000 kr. pr ansat. Så meget tjener virksomheder, der både benytter sig af e-handel og e-eksport oven i mere traditionelle salgskanaler i gennemsnit.

Virksomheder, der hverken har eksport eller e-handel tjener i gennemsnit 30.000 kr. pr. ansat.

Det viser en ny analyse , som DI Handel har lavet på baggrund af regnskabstal fra Danmarks Statistik, skriver erhvervsmediet DIBusiness.dk

- E-eksportørerne tjener altså gennemsnitligt 76.000 kr. mere pr. ansat. Det er 3,5 gange højere end i virksomheder, som slet ikke benytter sig af digitale salgskanaler og eksport, påpeger Annette Falberg, der er branchedirektør for handel i Dansk Industri (DI).

Hun mener, tallene beviser, at flere salgskanaler er den direkte vej til højere indtjening og håber, at tallene kan få endnu flere danske virksomheder til at tage de digitale salgskanaler i brug.

- Vi hører ofte fra virksomhederne, at deres produkter er for komplicerede til e-handel – eller at deres kunder ikke er parat til at handle digitalt. Men der sælges allerede et væld af komplicerede produkter på nettet. Og en undersøgelse blandt 600 B2B-kunder viste for nyligt, at mere end 60 procent allerede handler digitalt – og at ni ud af ti kunder bruger nettet, når de skal finde en ny leverandør, siger Annette Falberg.

Kunderne er med på idéen
Alligevel er der stadig mange danske virksomheder, der hænger i bremsen, når det gælder om at digitalisere salgsprocesserne. 56 procent af de virksomheder, som har deltaget i analysen og endnu ikke har e-handel, agter heller ikke at gå i gang inden for en overskuelig fremtid.

Blandt dem, der har givet sig i kast med e-eksport er virksomheden Solar A/S, der sælger produkter og services inden for blandt andet VVS og ventilation i flere lande. Halvdelen af virksomhedens forretning er digital, og Hugo Dorph, som er kommerciel direktør i virksomheden oplever, at nutidens B2B-kunder er klar til e-handel.

- Vi ser B2B-kunder som digitale forbrugere på arbejde. De er vant til at handle på nettet, købe tjenester, håndtere deres privatøkonomi via apps og klare dialogen med skole, kommuner og stat digitalt. Derfor stiller de store krav til præcision, digital kommunikation og brugervenlighed. Det skal vi og andre virksomheder kunne håndtere med professionelle, digitale løsninger, siger han til DIBusiness.dk

Fakta om indtjeningen

Virksomheder med e-eksport tjener gennemsnitlig 106.000 kr. pr. ansat

Virksomheder med eksport og kun e-handel på det danske marked tjener gennemsnitlig 93.000 kr. pr. ansat

Virksomheder med eksport, men uden e-handel tjener gennemsnitlig 82.000 kr. pr ansat

Virksomheder med e-handel, men ikke eksport tjener gennem-snitlig 56.000 kr. pr. ansat

Virksomheder med salg hverken eksport eller e-handel tjener gennemsnitlig 30.000 kr. pr ansat
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109