23948sdkhjf

Danskerne køber flere færdigretter

Det er især til aftensmåltidet, at danskerne køber færdigmad frem for selv at gå i køkkenet.
I forhold til 2015 ses en stigning i salget af færdigretter til de fleste af døgnets måltider, men det er især til aftensmåltidet, at danskerne køber færdigmad frem for selv at gå i køkkenet.

Det viser en ny rapport fra Nielsen, fortæller virksomheden i en pressemeddelelse.

På konserveshylderne er pasta- og risretter og supper i høj kurs, mens vi i køledisken i højere grad prioriterer færdigretter med grøntsager, pizza og tærter samt færdigretter med fisk.

I frysedisken går vi også efter færdigretter, og også pizza og kartoffel-produkter stiger.

- Forbrugere har siden tidernes morgen forsøgt at skære hjørner, når det gælder opgaver, som ikke er lystbetonede, hvilket også gør sig gældende inden for madlavning. Det er der ikke noget nyt i, siger Rasmus H. Sarauw-Nielsen, som er retail analytics nordic leader hos Nielsen.

- Det nye består snarere i, at leverandører og retailere nu i højere grad møder den efterspørgsel, der er i markedet inden for færdigretter. Forbrugerne hyrer et produkt til at udføre et job for dem. Det er det centrale, og lige nu er der en større efterspørgsel end tidligere efter convenience løsninger. Derudover ser vi også en forbrugertrend, der går i retning af sunde løsninger, hvilket vi også kan se i vores salgsdata og i det sortiment, som forbrugerne møder i f.eks. frugt og grønt afdelingerne.

Færdigretter med vækst på konserveshylderne:
1. Pasta og risretter
2. Suppe (både våd og tør)
3. Mexicansk sauce
4. Friske pastaretter

Færdigretter med vækst i frysedisken:
1. Færdigretter
2. Pizza
3. Kartofler (pommes frites mm)
4. Bageprodukter

Færdigretter med vækst i køledisken:
1. Færdigretter grønt
2. Færdigretter med fisk
3. Andre færdigretter
4. Pizza og tærter

Kilde: Nielsen Kend dit Marked 2017 (Stigning målt i volumen (kg), salg i total dagligvarehandelen Danmark i 2016 i forhold til 2015).
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094