Topledelse suspenderet på Hotel-og Restaurantskolen
En økonomisk skandale er under opsejling på Hotel- og Restaurantskolen.
Beslutningen om at suspendere den mangeårige direktør Søren Kühlwein Kristiansen samt vicedirektør Morten S. Petersen blev taget efter, at skolens bestyrelse i begyndelsen af januar indledte en uvildig og tilbundsgående undersøgelse af de seneste fem års regnskaber, som foretages af Deloitte Risk Advisory. Det bekræfter skolens bestyrelsesformand Allan Agerholm.
- Undersøgelse har afdækket nogle forhold, der ser besynderlige og mistænkelige ud, og som skal undersøges nærmere. Det har ført til, at skolens direktør og skolens vicedirektør med ansvar for økonomien er blevet suspenderet fra deres stillinger, og at der er iværksat et tjenesteforhør, siger han og understreger, at deres skyld ikke er bevist endnu.
Formanden for statsrevisorerne Peder Larsen (SF) kalder det et usædvanligt træk, at den øverste topledelse er væk.
- Det er usædvanligt, at nummer et og to er ude af den daglige drift. Det får pilen til at pege, at der er noget galt.
Anders Drejer, der er professor i ledelse ved Aalborg Universitet, vurderer, at der er noget alvorligt galt, når en skole suspenderer både direktør og vicedirektør.
- Det er ikke noget, man gør uden, at man har en meget konkret mistanke. For alene mistanken ødelægger deres chancer for at komme tilbage som direktører, og det ikke noget, man bare gør, siger han.
Undersøgelsen er endnu ikke færdig, og derfor ønsker Allan Agerholm ikke at løfte sløret for, hvad der præcis har fået bestyrelsen til at foretage det drastiske valg, og hvad mistanken går på.
- Det kan jeg ikke svare på fordi, der er tale om personfølsomme oplysninger og fordi jeg har tavshedspligt, siger han.
Hotel-og Restaurantskolen er en selvejende institution, der hvert år får adskillige millioner af staten. I 2015 fik skolen 119 mio. kr. i statsstøtte.