23948sdkhjf

Stadig færre får deres regnskab revideret

Stort pres på revisorer for at omstille sig til nye tider.
Under halvdelen af alle danske selskaber - helt præcist 49 pct. – får i dag deres regnskaber revideret af en revisor. Før 2005, hvor der var revisorpligt, var det samtlige selskaber, der fik deres regnskab revideret.

Det fremgår af en ny analyse fra FSR – Danske Revisorer.

Afskaffelsen af revisionspligten betyder dog ikke, at revisorerne er blevet arbejdsløse.

De sælger i dag en lang række andre ydelser til virksomheder.

9 ud af 10 bruger stadig en revisor. Hvert fjerde selskab får således hjælp til at opstille regnskabet (regnskabsassistance), og det udgør dermed det næststørste forretningsområde, når revisorerne erklærer sig om årsregnskaberne. Ydelsen ”udvidet gennemgang” har i samme periode opnået en markedsandel på 11 procent.

Andelen af selskaber, der slet ikke bruger en revisor, er dog steget fra 8 til 13 pct. fra 2013 til 2015.

Tilsvarende er antallet af anmærkninger i revisorerklæringer faldet. I 14 pct. af de regnskaber, som revisorerne har gennemgået, er der anført anmærkninger i revisorerklæringen. En anmærkning kan f. eks. være en sætning om, at regnskabet og værdiansættelsen er foretaget ud fra formodning om fortsat drift, eller at kapitalgrundlaget er for svagt til det omfang virksomhedens forretning har.

Ændringerne i ydelserne betyder store omstillinger i revisor-erhvervet, der er under pres for at tilbyde nye kompetencer.

Et eksempel kunne være Ernst & Young, der f. eks. tilbyder virksomheder at bistå med procedurer, der sikrer, at virksomhederne og deres underleverandører overholder indgåede overenskomstaftaler.

Tilbuddet er bl.a. givet på baggrund af mange sager rejst af fagforeningen 3 F mod Metroselskabet og dets underleverandører, der i høj benytter udenlandsk arbejdskraft.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.099