Vilde kaniner på spisebordet
I april åbnede NaturErhvervsstyrelsen mulighed for, at man kan blive godkendt som økologisk kaninavler. Og det er foreløbig en håndfuld blevet.
En af dem er Anna Nørgaard fra Nørlev ved Hjørring, som har store forventninger til produktionen
- Vi regner med, at det med tiden bliver vores hovedindtægtskilde, siger hun til DR Nordjylland.
Kaninavl har fået ekstra opmærksomhed efter de seneste afsnit af TV2 serien Badehotellet, og chefkonsulent Lars Holdensen fra Landbrug og Fødevarer venter, at der kommer en del flere økologiske kaninavlere til i løbet af i år.
I dagens diskussion om medicinrester og bakterier i fødevarer, som vi sætter til livs, har økologisk kaninkød en fordel.
- Kaniner er sygdomsfri i forhold til mange andre dyr, og har derfor ikke brug for medicin. De lever bare udenfor og spiser det de finder og vi fodrer med, siger Anna Nørgaard til DR Nordjylland.