23948sdkhjf

Loppesalg rammer nødhjælp

De nye loppesupermarkeder er ved at overtage fra traditionelle genbrugsbutikker.
Indenfor de seneste to år er store loppesupermarkeder med privat salg af genbrug skudt frem som paddehatte.

Og det er godt med en større bevidsthed om, at ting ikke behøver smides ud, lyder det fra Tina Donnerborg, der er chef for kommercielle aktiviteter i Røde Kors. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det store fokus på genbrug har imidlertid også en bagside.

Privatsalget gør nemlig, at velgørende organisationer som Røde Kors og Danmission, der begge driver genbrugsbutikker, får færre ting ind. Og det, de får ind, er af dårligere kvalitet.

- Vi kan mærke en meget stor konkurrence om donationerne, siger Tina Donnerborg.

- Det bliver sværere og sværere at få fat i de gode ting - de salgbare ting er på loppemarkeder og i genbrugssupermarkeder. Det er en udvikling, der er sket indenfor de sidste par år. Mange sælger selv og det vil fremadrettet påvirke vores salg, siger hun.

De samme toner lyder fra Torben Holm, der er leder af genbrug og salg i Danmission. Her oplever man et fald i kvaliteten af de varer, der indleveres.

- Vi får meget, hvor folk siger, at nu gider de ikke mere. De har prøvet nettet og loppesalg - og så får vi det til sidst. For år tilbage fik vi bedre varer end i dag. Kvaliteten er dalet.

I Nordsjælland alene er der gennem de sidste to år åbnet 15 loppesupermarkeder. Det første af slagsen i Nordsjælland var Kirrpu i Hillerød, der slog dørene op i august 2014. Kirrpu har nu afdelinger i ni danske byer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141