23948sdkhjf

Stadig flere kommuner fjerner forhadt dækningsafgift

Den kommunale særskat på erhvervsbygninger falder mange steder - især i Jylland. Men hovedstads-kommunerne holder fast i de høje afgifter
Erhvervsorganisationernes kampagne mod den såkaldte dækningsafgift, der er en afgift på erhvervsbygninger, ser ud til at give bonus.

Dækningsafgiften kan være på mellem 0 og ti promille af ejendomsværdien. Den indbringer årligt omkring 2.5 Mia kr.. Afgiften opkræves af kommunerne, og det er især kommunerne i hovedstadsområdet, der har skruet helt op for promillerne.

Men faktisk var der i 2015 14 kommuner, der sænkede satsen og i 51 kommuner er dækningsafgiften helt afskaffet.

De 51 kommuner ligger især i Jylland, men også store dele af kommunerne på Sjælland har reduceret dækningsafgiften til nul.

I Jylland udgør Fredericia kommune dog en markant undtagelse fra reglen om, at jyske kommuner ingen dækningsafgift har. I Fredericia ligger dækningsafgiften på 8, 7 promille af ejendomsværdien.

”Det er glædeligt, at kommunerne er opmærksom på denne urimelige særskat på virksomheder. Dækningsafgiften nedsættes eller afskaffes stadig flere steder, men det underligt, at den fortsat fastholdes i hovedstadsområdet. Det giver jo virksomhederne her en dårlige konkurrencesituation”, siger erhvervspolitisk konsulent i Dansk Byggeri, Morgen Kamp Thomsen, til Leder I dag.
Det er Dansk Byggeri, der har indsamlet tallene for dækningsafgiften i kommunerne.

Noget anderledes forholder det sig med grundskylden, som virksomheder også betaler. . Den højest tilladte sats er 34 promille. I gennemsnit ligger grundskyldspromillen på 26. De højeste promiller findes på Fyn.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125