Katastrofal mangel på slagterelever
Dagligvarekoncernerne kan slet ikke få elever nok, og butikkerne vil komme til at mangle slagtere.
Det fortæller Dansk Handelsblad.
Coop har valgt at åbne sin egen skole for slagtere og bagere - i samarbejde med ZBC - og Dansk Supermarked udelukker ikke, at koncernen vil gøre det samme.
I Dagrofa, der har et stort behov for slagtere i blandt andet Meny-butikkerne, mener HR-direktør Ditlev Piper, at problemet skal løses på en anden måde.
– Jeg er enig i, at situationen er katastrofal, men det hjælper ikke, at vi laver nye skoler efter den gamle opskrift. Detailslagter-faget skal være mere sexet og attraktivt for unge mennesker. Slagterne har ikke længere brug for at kunne dele en ko i 250 dele. De skal i højere grad kunne tilberede delene og vejlede kunderne i, hvordan de selv kan udnytte udskæringerne. Uddannelserne skal matche de opgaver, så eleverne får de kompetencer, det kræver, siger Ditlev Piper, der mener, at uddannelserne kan gøres kortere.