Danskerne spiser slet ikke så meget kød
Danskerne spiser mindre kød end flere rapporter viser, og mængden af rødt kød på de danske tallerkener er heller ikke alarmerende højt.
Dermed spiser den gennemsnitlige dansker mindre end de 500 gram tilberedt rødt kød som Fødevarestyrelsen anbefaler.
De 546 gr. kød svarer nemlig til under 400 gram tilberedt rødt kød, og det er mindre end mange andre beregninger viser.
- Hvis man ser på forskellige beregninger og analyser af danskernes kødforbrug, ser det ofte meget højt ud. Denne rapport bygger på Danskernes Kostvaner 2011-2013, hvor DTU spurgte et repræsentativt udsnit af den danske befolkning, hvad og hvor meget de spiste. Det, mener vi, giver et mere retvisende billede af, hvor meget kød danskerne rent faktisk får, siger Puk Maia Ingemann Holm, der er chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer.
Samtidig viser undersøgelsen, at det er en mindre gruppe danskere, som står for en stor del af kødforbruget.
Det er overvejende unge mænd med ingen eller erhvervsfagliguddannelse, der spiser mest kød, og den gruppe er samtidig kendetegnet ved at dyrke lidt motion, spise mere usundt og ryge mere end gennemsnittet.