23948sdkhjf

Aldi går med i kampen mod madspild

Nyt samarbejde mellem Aldi og værestedet Perron 4 sætter fokus på at reducere madspild.
Aldi har indgået en aftale med værestedet Perron 4 for udsatte mennesker.

To gange om ugen leverer den tyske discountkæde overskydende dagligvarer samt frugt og grøntsager til Perron 4, skriver Aldi i en pressemeddelelse.

- Råvarerne vi modtager fra Aldi er virkelig gode. Kvaliteten er i orden og mangfoldigheden er imponerende. Vi får ikke en hel palle af én ting, men lidt af hvert og lidt af det hele. Et par bakker tomater, et par pomelo-meloner, kartofler, gulerødder og meget mere. Mængden og sortimentet passer perfekt til os, fortæller Søren Bach Jensen, kok på Perron 4.

Perron 4 er et værested for mennesker med sociale eller psykiske problemer, hjemløshed og ensomhed. Ifølge afdelingsleder Gine Nørager har samarbejdet med Aldi haft en stor betydning for værestedets brugere.

- Vi laver salat og juice i langt større mængder end tidligere. Værestedets brugere ”drikker spinat” uden at vide det, og får derved flere vitaminer og sundere kost end tidligere, fortæller Gine Nørager.

- Madspild og social ansvarlighed er temaer, som ligger os på hjerte, og det er udfordringer, som vi kan være med til at gøre noget ved. Med dette initiativ sikrer vi, at en stor mængde råvarer ikke går til spilde, men bliver til gavn for andre, fortæller Kenneth K. Madsen, der er direktør i Aldi Haverslev.

I 2014 smed hver dansker i gennemsnit 47 kg mad ud. For en gennemsnitsfamilie med to voksne og to børn svarer det til madvarer for omkring 7.200 kroner, der smides direkte ud i skraldespanden. På landsplan betyder det, at danskerne smider madvarer ud for 11,6 milliarder kroner om året.
Læs mere om: Aldi
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111