23948sdkhjf

Flere og flere foretrækker sund fast food frem for hjemmesmurt madpakke

Det skaber et potentiale for producenter af færdigretter.
Især børnefamilier med skolebørn er flittige med smørekniven, viser ny undersøgelse.

Fast food er dog på vej ind i fleres frokostvaner, skriver forbrugerøkonom Marianne Gregersen i et debatindlæg på Foodculture.dk.

Ligesom de øvrige fødevaremarkeder er markedet for fast food også påvirket af forbrugernes øgede fokus på sundhed og kvalitet. Og i takt med at flere og flere fast food salgssteder arbejder med at være innovative indenfor sundere fast food med højere kvalitet, så reflekteres dette i øget forbrug.

For fødevarevirksomheder, der leverer til fast food markedet, er der derfor gode vækstmuligheder, hvis de fortsat arbejder på at imødekomme forbrugernes efterspørgsel efter gode, sunde måltider til hverdagsfrokosten.

I gennemsnit bliver der smurt 4,8 madpakker om ugen i alle danske hjem. Men det er ikke i alle hjem, at der jævnligt smøres madpakker.

Medregnes alene de husstande, hvor der smøres madpakker, er tallet 8,2 madpakker om ugen i snit.

Familier med børn i alderen 7-12 år smører i snit mere end 13 madpakker om ugen. Det er lidt mere end halvdelen af danskerne, der jævnligt smører madpakker (minimum 3-4 gange om ugen), viser en undersøgelse foretaget af TNS Gallup for Landbrug & Fødevarer.

Men antallet af madpakker er dalenede.

Tilbage i 2010 blev befolkningen første gang spurgt om, hvor ofte de smører madpakker. Da var det 59 pct., der smører madpakker minimum tre til fire gange om ugen.

Det tal er nu på 55 pct. i 2015.

Samtidig er andelen, der sjældent eller aldrig smører madpakker steget fra 33 pct. i 2010 til 39 pct. i dag.


Forbruget af fast food er stigende

Selvom madpakken til hverdagsfrokosten stadig er ret udbredt hos voksne, er den mest populær hos børnene. Mange voksne har adgang til at spise i en kantine på deres arbejdsplads. En del voksne køber også et hurtigt og nemt frokostmåltid på farten.

Data fra GfK Consumerscan viser, at andelen af danskere, der spiser fast food mindst en gang pr. måned, er steget fra 58 pct. i 2008 til 67 pct. i 2014.

Og det er ifølge Marianne Gregersen nærliggende at antage, at det øgede forbrug af fastfood har erstattet nogle af de madpakker, som erhvervsaktive danskere tidligere har spist.

I hvert fald er det især de 40-59 årige, der har øget deres forbrug af fast food.

Voksne uden for arbejdsmarkedet spiser typisk frokost derhjemme.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11