23948sdkhjf

Københavns Nordhavn får nyt butiksstrøg

En aftale mellem By & Havn og NREP baner vej for etablering af butikker, caféer og restauranter langs Århusgade. Projektet kan løbe op i 600 millioner kroner.
Udviklingen i Århusgadekvarteret er nu så langt, at de første beboere netop er flyttet ind. Alle boligarealer er for længst solgt til investorer, men i mange tilfælde har By & Havn tilbagekøbt stueetagerne til detailhandelsformål.

Allerede i forbindelse med arbejdet med masterplanen for Århusgadekvarteret formulerede By & Havn en detailhandelsstrategi med henblik på at sikre butiks- og restaurationslivet i kvarteret. Med den nye aftale mellem By & Havn og Nordic Real Estate Partners (NREP) føres denne strategi nu ud i livet.

- En aftale som denne er ikke set før. I Århusgadekvarteret kombineres fordelene ved en handelsgade som fx Gl. Kongevej med hyggelige, selvstændige butikker og caféer – med fordelene ved butikscentret, der typisk har fælles ejerskab, et varieret mix af butikker, fælles markedsføring og så videre, siger CIO Rasmus Nørgaard, NREP.

Fuldt udviklet om 5-7 år
Som led i aftalen etableres et komplementaraktieselskab, hvor ejerandelene fordeles med 60 procent til NREP og 40 procent til By & Havn. By & Havn skyder cirka 5.000 kvadratmeter lokaler i de eksisterende bygninger og cirka 8.000 kvadratmeter lokaler i nybyggerier ind i aftalen. Desuden er der en option på 5.000 kvadratmeter i nybyggerier fra den kommende lokalplan i Århusgadekvarteret Vest.

Mens By & Havn bidrager med indskud af lokaler og ejendomme, bidrager NREP med indskud af kapital. Det samlede område forventes udviklet inden for 5-7 år fra stiftelsen og vil på det tidspunkt andrage en værdi på 400-600 mio. kr. Dette beløb dækker det samlede projekt – altså 5.000 kvadratmeter i eksisterende bygninger samt 8.000 kvadratmeter i nye byggerier inklusiv optionen på 5.000 kvadratmeter i Århusgade Vest.

By & Havns ejendomme og lokaler ligger primært i stueetagerne, men første sal kan også indskydes de steder, hvor det forekommer naturligt i forhold til byggeriet. Nye lokaler indskydes løbende, efterhånden som de modtages fra entreprenørerne, mens eksisterende ejendomme indskydes, når det er hensigtsmæssigt i forhold til istandsættelse og eksisterende anvendelse.

Fokus på kvalitet og fødevarer
Aftalen er netop blevet tiltrådt af bestyrelserne både i By & Havn og i NREP, men der er ikke indgået konkrete aftaler med butiksejere og restauratører endnu. De første sonderinger viser dog stor interesse for at lokalisere butikker og spisesteder i Århusgadekvarteret.

- Visionen for området er, at det bliver et indkøbsområde med fokus på kvalitet og fødevarer. Der vil meget hurtigt ligge 1-2 supermarkeder. Derefter sker udviklingen løbende, fortæller Jens Kramer Mikkelsen.

- Butikker vil gerne ligge ved siden af andre butikker. Og jeg er overbevist om, at Århusgade vil tiltrække kunder både fra selve kvarteret men også fra Østerbro og endda længere væk fra, blandt andet i kraft af Metrostationen som jo ligger centralt i kvarteret, tilføjer Rasmus Nørgaard.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.091