23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på RetailNews
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Madpriserne er på vej op igen

Længere tids trend med faldende priser på fødevarer i butikkerne ser ud til at være slut. Nu er det kun råvarerne, der bliver billigere

Efter mere end et år med prisdyk i supermarkeder og discountbutikker ser prispilen nu igen ud til at pege opad for danskernes madvarer.

Det skriver Dansk Handelsblad i sit nyhedsbrev.

Ifølge det seneste forbrugerprisindeks fra Danmarks Statistik blev føde- og drikkevarer 0,5 pct. dyrere fra februar til marts.

På årsbasis er stigningen på 1,3 pct., og dermed bidrager fødevarepriserne til at trække den samlede inflation op på 0,6 pct. i marts - mod 0,2 pct. i februar.

– Det er især priserne på mad og så priserne på landets restauranter og caféer, der har skubbet lidt til inflationen i marts. Det kan være et tegn på, at danskerne er begyndt at bruge flere penge. En nødvendig forudsætning for mere vækst i dansk økonomi er, at der kommer mere gang i den indenlandske efterspørgsel, og her hjælper vedvarende lave prisstigninger betydeligt, kommenterer chefkonsulent i Dansk Erhverv Mira Lie Nielsen.

Trods de seneste måneders stigninger er maden imidlertid stadig billigere, end den var omkring årsskiftet 2012-2013, hvor priserne toppede med et indeks på over 136 - mod 135,0 i marts i år.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.064|instance-web01