23948sdkhjf

Mere fokus på lokale fødevarer hos de to store

Både Dansk Supermarked og Coop opruster med det nære. Coop satser på 400-500 nye leverandører
Lokalt producerede fødevarer bliver stadig mere efterspurgte. Nu får denne trend en saltvandsindsprøjtning gennem et samarbejde mellem Coop og Landbrug & Fødevarer – blandt andet om at skaffe masser af nye leverandører.

Her og nu mangler der 400-500 producenter af lokale fødevarer. Og stort set alt kan sælges, lyder meldingen fra chefkonsulent Gustaf Bock, Videncentret for Landbrug, efter et netop afsluttet pilotprojekt, hvor Landbrug & Fødevarer sammen med 11 Dagli’Brugser over hele landet har afprøvet mulighederne for at afsætte endnu flere lokalt producerede fødevarer i butikkerne.

- Det giver os naturligvis mod på at gå videre. Og det er også et godt grundlag for at rekruttere nye producenter, siger Gustaf Bock ifølge Landbrug & Fødevarer.

Om det anslåede behov på 4-500 nye leverandører siger han:

- Vi går ud fra Coops cirka 800 butikker. Hvis de af dem, der er interesserede, bare skal have leveret seks-syv produkter, så er 400-500 producenter måske endda lavt sat.

Også hos Dansk Supermarked bliver der oprustet hvad angør lokale leverandører. Føtex Food-butikkerne har således fra og med i morgen nye, danske specialprodukter på hylderne. Det er en række udvalgte, danske fødevarer, som på sigt skal bane vej for konceptet ”Vores Lokale Varer” i alle føtex-varehuse.

Blandt de nye produkter findes øl fra Amager Bryghus, mel fra Samsø og hybenmarmelade fra Nordjylland. I alt kommer der cirka 90 nye varer på hylderne i Føtex Food., oplyser Dansk Supermarked
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203