23948sdkhjf

Bornholmergrossist udklækker ny ketchupproducent

Borngros, der sælger og distribuerer bornholmske fødevarer til hele Danmark, har hjulpet endnu en iværksætter i gang med egen produktion.
Rene Pedersen fra Aakirkeby er oprindelig udannet smed, men i februar henvendte han sig til Borngros med opskrift på en chilisauce, han havde udviklet hjemme i eget køkken. Inden han fik set sig om, var chilisauce blevet til ketchup og allerede denne sommer sendte han de første glas "Smedens Ketchup" ud i den bornholmske detailhandel.

- Jeg blev fra flere kanter opfordret til at rette henvendelse til Borngros med en chilisauce, jeg havde lavet. Men de ville hellere have en ketchup ind i sortimentet, så det blev startskuddet, fortæller den bornholmske iværksætter til RetailNews.

Med sin passion for tomater og chili har han nu stiftet virksomheden Smedens Sauce.

Så straks et potentiale
Martin Esbjerg Johansen, Borngros Marketing, bekræfter forløbet og forklarer, hvordan de i samarbejde med Rene greb til produktudviklingen.

- Vi sælger i forvejen en del sennep fra Den Bornholmske Sennepsfabrik og havde leget med tanken om, at ketchup kunne være et godt supplement. Så da Rene henvendte sig, var vi ikke i tvivl om potentialet. Vi fik Rene til at lave sin ketchup økologisk, da økologi er i fremgang. Rene har lavet flere forsøg, indtil han ramte en smag og konsistens, som vi troede på kunne sælges, fortæller Martin Esbjerg Johansen.

Men Borngros har ikke noget med produktionen at gøre, slår Martin Johansen fast.

- Vi er markedsorienterede og ikke produktorienterede. Vores fokus er på, hvad vi tror, der kan sælges, og vi har stået for emballage og design, uddyber han.

Borngros har eneforhandling på ketchuppen, der foreløbig sælges til bornholmske dagligvare- og specialbutikker, men også direkte til enkelte butikker i Storkøbenhavn. Borngros arbejder pt. på at få produktet endnu bredere ud.

- Vi har følere ude hos flere kæder, og vi satser på at få den solgt ind i en kæde eller to, lyder det optimistisk fra Martin Johansen.

Flere produkter og større produktion
Rene Pedersen har selv stået for at etablere produktionen, men hvor meget han har investeret i lokaler og udstyr, ønsker han ikke at oplyse. Foreløbig produceres der udelukkende på bestilling, fortæller han.

- Det er så nyt endnu, men jeg har har rigtig store forventninger til fremtiden. Borngros har lagt en strategi for mig, siger Rene Pedersen.

Martin Johansen uddyber fremtidsplanerne:

- Vi har planer om at udvide med en chili sauce og en pasta sauce med tiden. I første omgang skal produktionen af ketchup ind i en stabil gænge og Rene skal med tiden investere i blandt andet en tappekolonne, så produktionen bliver mere rationel, slutter han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.099