23948sdkhjf

Bagere jubler: Kanelsneglen reddet

Fødevarestyrelsen og erhvervet har i fællesskab sikret fremtiden for kanelsneglen og andet kanelholdigt bagværk.
En arbejdsgruppe med deltagelse fra Fødevarestyrelsen, DI Fødevarer, Bager- og Konditormestre i Danmark (BKD), Coop og De Samvirkende Købmænd har de seneste måneder arbejdet målrettet på at nå frem til en fælles løsning for at bibeholde det traditionelle danske bagværk.

- Vi er glade for, at vi stadig kan bage kanelsnegle, der smager af noget, uden at kumarinindholdet bliver for højt, fortæller formanden for BKD, Hardy Christensen.

Kanelsnegle og andet bagværk fremstillet af samme dejtype vil fremover blive defineret som traditionelt dansk bagværk med mulighed for et højere indhold af kumarin end andet bagværk.

Branchen skal nu udforme arbejdsprocesser, der kan styre kumarinindholdet i bagværk, som indeholder kanel.

Børn og kanel
Fødevarestyrelsen anbefaler, at man ikke spiser for meget kanel, da det i store mængder kan være skadeligt pga. kumarinindholdet.

- Vi er særligt opmærksomme på børn, som kan få kanel fra flere kilder i løbet af en dag fx fra kanelsukker på grød og fra kager, fortæller kontorchef i Fødevarestyrelsen Henrik Dammand.

Arbejdsgruppen vurderer, at en kombineret løsning med entydig kategorisering, styring, kontrol, vejledning og forbrugeroplysning imødekommer målsætningen om sikre fødevarer og mulighed for fortsat udbud af traditionelt kanelholdigt bagværk.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079