23948sdkhjf

Fødevareproducenter dropper buræg

Toms har allerede droppet buræg og Arla udskifter fra efteråret til æg fra fritgående høns. Dyrenes Beskyttelse vil med ny kampagne få andre producenter til at gøre det samme.
Dyrenes Beskyttelse har lanceret en ny kampagne, der skal få fødevareproducenterne til at tage stilling til brugen af buræg i deres produkter. Ofte er de nemlig en skjult ingrediens, som ikke oplyses til forbrugerne.

- Rigtig mange af de buræg, der bliver spist i Danmark, er skjulte buræg. Det er ikke fair for de rigtig mange forbrugere, der helt bevidst undgår at købe buræg. Derfor lancerer vi nu en ny kampagne, der skal sætte en stopper for alle de skjulte buræg, forklarer direktør i Dyrenes Beskyttelse, Britta Riis om baggrunden for den nye kampagne, der gik i luften i går.

- Fødevareproducenterne skal tage stilling til og ansvar for de æg, de bruger. Og det valg skal samtidig være tydeligt for forbrugerne, så de tydeligt kan se, hvilken type æg der indgår i maden, siger Britta Riis.

Forbrugerne vil gerne hjælpes
Dyrenes Beskyttelse ved, at de har forbrugerne med sig.

- Vores rundspørger viser, at størstedelen af danskerne helst vil være fri for buræg. Har danskerne valget mellem to varer, hvoraf den ene indeholder buræg, vælger de helst den anden, siger Britta Riis.

Men forbrugernes opbakning stopper ikke her. Rundspørgen viser også, at hver anden dansker synes, det er vigtigt, at det tydeligt fremgår af emballagen, hvis der indgår buræg i madvarer, mens hele 86 procent mener, at både producenter og handel har et ansvar.

Opbakning fra producenter og handel
Sidste år kørte Dyrenes Beskyttelse en kampagne mod buræg, hvor detailhandlen blev opfordret til at stoppe salget af buræg. Det medførte, at Kvickly valgte at følge opfordringen, og siden sensommeren 2013 har det ikke været muligt at købe buræg i Kvickly. Også hos slikproducenten Toms var man lydhøre og valgte at stoppe med at bruge buræg som ingrediens.

- Det er fantastisk at se, hvordan handel og producenter lytter til både forbrugerne og Dyrenes Beskyttelse. Jeg er sikker på, at dette er begyndelsen på en udvikling, hvor vi vil se mange flere vil følge det gode eksempel og satse på ansvarlighed og god dyrevelfærd –til gavn for både forbrugere, men bestemt også de mange millioner landbrugsdyr, siger Britta Riis.

Og der er flere producenter, der følger efter. Senest har Arla besluttet at stoppe med at bruge buræg, således vil alle 300 ton æg, der indgår i Arlas koldskål, fra efteråret komme fra fritgående høns.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.102