Danskerne spiser morgenmad i en fart
Størstedelen af danskerne bruger ikke meget energi på dagens første måltid, viser ny undersøgelse af danskernes morgenmadsvaner.
- Vi kan se, at tid er en faktor for danskerne om morgenen. Det smitter i høj grad af på, hvad vi får til morgenmad, og hvordan vi spiser dagens første måltid, siger Tove Færch, leder af Karolines Køkken.
Undersøgelsen viser også, at 58 procent af alle danskere spiser morgenmad alene - og 48 procent indtager brødet eller cornflakes for sig selv, selv om de bor sammen med partner og børn. Kun seks procent spiser morgenmad sammen hele familien.
Hurtig og nem morgenmad hitter
Hos landets største fødevarevirksomhed, Arla, kan man godt genkende tendensen. Her oplever man et stort salg af de morgenmadsprodukter, som er velegnede til at hurtigt måltid alene.
- Vi kan se, at produkter som yoghurt og skyr er overordentligt populære hos forbrugerne. De kræver ikke den store forberedelsestid for at smage godt, og de tager ikke lang tid at spise. Det er faktorer, der er meget afgørende for, hvilke morgenmadsprodukter danskerne smider i indkøbskurven, fortæller Mette Schacht Færch, der er yoghurtchef hos Arla.
Ifølge Tove Færch er det derfor afgørende, at danskerne tænker over sine indkøb, når vi ikke bruger særligt meget energi på selve måltidet om morgenen.
- Når de fleste af os spiser i ikke bevidst-tilstand alene foran en skærm, er der større fare for, at vi ikke opfatter, hvad og hvor meget vi spiser. Derfor er det vigtigt, at vi er bevidste, når vi handler ind, så vi ikke har andet valg om morgenen, end de sunde produkter vi har i køleskabet.
Udvalgte tal fra Arlas morgenmadsundersøgelse 2014:
- 72 procent af danskerne laver andet, mens de spiser morgenmad, som eksempelvis at se tv eller tjekke mail.
- 57 procent af danskerne bruger mellem 5 og 10 minutter på at spise morgenmad. Kun fem procent af danskerne bruger mere end en halv time på at spise om morgenen.
- 58 procent af danskerne spiser morgenmad alene.
- 48 procent af danskerne spiser morgenmad alene, selv om de har en samlever og/eller børn.
- Kun 6 procent af danskerne spiser morgenmad sammen med hele familien.