23948sdkhjf

Bageri går mod strømmen

Bageriet Haals tager kampen mod bake off-brød - etablerer Haals-xpress i Tornhøjcentret.
Konceptet er klokkeklart: Mindre udvalg, kortere åbningstid, lavere priser, men samme gode kvalitet. Bagermester Jan Haals fortæller om baggrunden for at ændre butikken i Tornhøjcentret fra et traditionel bageri til et lavpris-bageri.

- Under finanskrisen tabte vi omsætning i butikken. Konkurrencen blev også hårdere samtidig med indførelse af ny lukkelov, hvor alle kunne holde åben om søndagen - kombineret med, at mange servicestationer og supermarkeder begyndte at sælge bake off-brød. Vi valgte ikke at lukke butikken, men at finde en alternativ butiksform gennem rationalisering. Det førte til den ny Haals-xpress, forklarer Gitte og Jan Haals.

2. generation i bageriet
De familiemæssige traditioner, der ligger til grund for bageriet, er stadig styrken i virksomheden. Her udvikles løbende nye brødtyper og kager, som ikke er halvfabrikater eller designet efter fælles koncept i en kædebutik.

Sammen med hustruen Gitte er han 2. generation i bageriet Haals, der beskæftiger 13 mand i produktionen hos Bageriet Haals på Nøvlingvej i Gistrup.

- Vi har hele tiden haft udsalg ved bageriet i Gistrup og siden 1992 også på Klarupvej i Klarup. I 2004 kom også bageriet i Tornhøjparken med i virksomheden. Vi laver dejen i Gistrup og fragter den rå dej ud i butikkerne, hvor den bages.

Travlhed om formiddagen
Normalt ligger 70 procent af omsætningen i bagerbutikkerne inden middag. Derfor valgte Jan og Gitte Haals, at åbningstiderne i Haals-xpress skulle være mandag-fredag kl. 6.15-13 og lørdag-søndag kl. 7-12.

Kunderne kan kun købe de varer, de kan se i butikken i Tornhøjcentret. Ønsker de andre varer, eksempelvis en lagkage eller en kagemand, så må de ind i en af de andre butikker, hvor Bageriet Haals har fuldt sortiment.

- Vi har i løbet af de første to måneder med det ny koncept givet mistet nogle kunder i Tornhøjcentret på grund af dette stramme koncept, men vi har også fået nye kunder, der tager morgenbrødet med herfra til deres arbejdsplads, forklarer Jan Haals.

- Det skal ikke undre mig, hvis andre bagermestre landet over i fremtiden tager lignende initiativer omkring deres egen virksomhed. Vi bager jo ikke kun for at producere og skabe omsætning. Det skal jo også være lønsomt og give et afkast.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078