23948sdkhjf

Året der gik – Konkurser i detailbranchen

2013 bød desværre også på konkurser i detailbranchen. Vi har samlet de mest læste historier om firmaer, som har måttet dreje nøglen om i løbet af året.
Sportskæde går konkurs
Nordjyske Sport On Top, der driver flere sportsforretninger i Danmark, er erklæret konkurs. Kim Hessellund var indtil i går adm. direktør i selskabet, der har base i Frederikshavn. Det er nu kurator Kromann Reumert, som står for driften af Sport On Top. ”Vi forsøger at forholde os til de aktiver og passiver, der er. Og så se om man kan finde en eller anden løsning. Men det er ikke noget, jeg kan sige noget nærmere om”, siger kurator Mikkel Haahr Thomsen fra Kromann Reumert.
Læs mere her.

Rützou går konkurs
Det danske tøjmærke Rützou går konkurs. ”Der har siden årets start været arbejdet hårdt på en rekonstruktion gennem salg af dele eller hele virksomheden, parallelt med at virksomhedens udeståender er forsøgt afviklet. Da der ikke er fundet et egnet nyt ejerskab for forretningen, er det besluttet at afslutte virksomhedens aktiviteter. Desværre er en konkurs nødvendig pga. forskellige længerevarende forpligtelser, det ikke er muligt at komme ud af. Virksomheden har i øvrigt gjort alt, hvad den kunne for at sikre at leverandører, samarbejdspartnere og medarbejdere ikke har lidt tab”, skriver Susanne Rützou i en pressemeddelelse.
Læs mere her.

Konkurs efter en uge på job
Palle Skovland havde været ansat som bestyrer af Tæppeland i Køge i blot en uge, da kæden gik konkurs. Det var en hård omgang, både for ansatte og kunder, for konkursboets kurator satte nogle meget stramme retningslinjer for, hvordan butikken kunne hjælpe de kunder, der var kommet i klemme. Nu er Tæppeland tilbage med n ny ejerduo, som består af det norske Inhouse Group A/ S og Tæppelands gamle stifter Jørn E. Jensen.
Læs mere her.

Agnes Cupcakes er gået konkurs
Den 19. juli lukkede Morten Strunge sine cupcake-butikker i København. Nu er de alle tre taget under konkursbehandling. Morten Strunge oplyser, at konkursbehandlingen er en formalitet og at selskabet fortsætter. Ved at skære de fysiske butikker fra er der nu skåret ind til benet, så der kun er den sunde del af virksomheden tilbage, forklarer han.
Læs mere her.

Detailbranchen hårdt ramt af konkurser i 2012
Antallet af konkurser i 2012 var stort set identisk med det i forvejen høje niveau fra 2011, og især brancherne landbrug og detailhandel blev hårdt ramt. Konkursmæssigt blev 2012 et år på linje med det triste 2011. Det konstaterer Experian i en analyse for året som helhed. 2012 så ellers længe ud til at blive året, hvor konkursudviklingen kom tilbage på et positivt spor. Året sluttede imidlertid med 5.634 konkurser, 10 færre end i 2011 - og svarende til ca. 470 om måneden, hvilket bemærkelsesværdigt nok også var gennemsnittet for 2011.
Læs mere her.

Biva og Tæppeland går konkurs
Biva og Tæppeland giver nu op og drejer nøglen om. Medarbejderne og leverandørerne er blevet informeret om konkursen. ”Der er desværre ingen anden vej. Rent praktisk er der sendt information ud til butikkerne, og det er advokatfirmaet Kromann-Reumert, der tager sig af det praktiske. Både ejerne heriblandt mig selv og banken er indforstået med, at en konkurs er den eneste løsning”, siger Jørgen E. Jensen, der i sin tid skabte Tæppeland og også sidder i bestyrelsen for fusionen mellem Biva og tæppefirmaet.
Læs mere her.

Katvig drejer nøglen om
Børnetøjsfirmaet Katvig har indgivet egenbegæring til skifteretten. Det er derfor slut med livlige farver og festlige mønstre på baby- og børnetøjet fra Katvig, som nu er sat på pause. Selskabet har indgivet en såkaldt egenbegæring, som det kaldes, når man selv vælger at indlevere en konkursbegæring til skifteretten. ”Jeg føler, at jeg har nået en milepæl, og at det er tid til et nyt setup”, lyder det fra Katvigs stifter og direktør Vigga Svensson i en pressemeddelelse.
Læs mere her.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141