23948sdkhjf

Minister: Uheld under julefrokost ikke en arbejdsskade

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen varsler en lovændring, som betyder, at skader pådraget under firmajulefrokoster ikke længere anerkendes som arbejdsskader.
Uheld under firmajulefrokosten skal ikke længere betegnes som arbejdsskader.

Det mener beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S), som har bedt Arbejdsskadestyrelsen om at se nærmere på området med en lovændring som sigte.

- Det er ikke for at ødelægge den gode julestemning. Vi har et arbejdsskadesystem for mennesker, der er kommet til skade i forbindelse med, at de passer deres arbejde - ikke en julefrokost. Næste gang, vi ændrer i arbejdsskadesikringsloven, vil der derfor indgå forslag om nye og mere præcise regler for skader opstået under julefrokosten med videre på arbejdspladsen, siger Mette Frederiksen til HK/Privats nyhedsbrev.

Julefrokoster er ikke en kerneopgave
Arbejdsmiljøkonsulent hos HK/Privat, June Halvoren, ærgrer sig over ministerens beslutning og henviser til, at det ofte er forbundet med en vis pligt at deltage i firmajulefrokoster som ansat.

På den anden side af bordet – nemlig hos Dansk Erhverv – vækker Mette Frederiksens udspil til gengæld glæde.

- Selvom det er arbejdsgiveren, der har inviteret og måske også finansieret arrangementet, så udgør det sociale element langt størstedelen af julefrokosten, og det er jo ikke ligefrem en kerneopgave, man er ved at løse for virksomheden, når man vælter på dansegulvet i en brandert og brækker kravebenet, siger arbejdsmiljøchef i Dansk Erhverv, Rikke B. Ørum.

Beruselse har mindre betydning
Ifølge den nuværende lovgivning på området er medarbejdere som udgangspunkt omfattet af arbejdsskadeloven under firmajulefrokoster, hvorfor uheld skal anmeldes til Arbejdsskadestyrelsen.

Blandt kravene er, at der er tale om en officiel firmajulefrokost med rammer, der er kendte på forhånd, ligesom det kun er inden for festen officielle forløbstid, man er dækket ind.

Til gengæld er det uden betydning, hvor festen afholdes eller om chefen er til stede, når ulykken sker.

Omkring alkohol skriver Arbejdsskadestyrelsen:

- Det har mindre betydning, hvor beruset man eventuelt er, ligesom det er underordnet, om festen holdes på arbejdspladsen eller i et lejet lokale ude i byen. Til gengæld har det betydning for vurderingen af sagen, at den aktivitet, man kommer til skade ved for eksempel dans - er et naturligt led i firmajulefrokosten.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078