23948sdkhjf

Dom i sag mod Salling Group

To overtrædelser i 2021 af en energimærkeordning er ikke blevet bevist tilstrækkeligt, mente retten tirsdag formiddag, da der faldt dom i en sag med Salling Group som den anklagede part

Hvad der i første omgang lignede et lille rap over nallerne til Salling Group, er i stedet endt i en frikendelse. 

En retssag, der trækker tråde helt tilbage til 2021 og et Bilka-varehus i Odense, har tirsdag formiddag nået sin afgørelse. 

Dagligvaregiganten er blevet frikendt for to overtrædelser af lovgivningen om energimærkninger, som ellers stod til at koste koncernen 75.000 kr. 

Det viser en kendelse, som RetailNews er kommet i besiddelse af. 

Retssagen har centreret sig omkring to konkrete fjernsyn, som Sikkerhedsstyrelsen over en periode har observeret, at Salling Group ikke har efterlevet EU-lovgivningen om en såkaldt energiforordning for. 

Helt konkret drejer det sig om et påbud fra 24. juni 2021, som styrelsen efterfølgende fulgte op på mellem 25. juni og 23. august. 

Her mente Sikkerhedsstyrelsen ikke, at det konkrete Bilka-varehus havde fået bragt orden i sagerne, men Retten i Odense har tirsdag formiddag altså fundet frem til noget andet. 

I sin afgørelse lægger Retten i Odense vægt på, at anklagemyndighedens bevisførelse ikke har "bevist, at der var fejl ved energimærkningen" på det ene fjernsyn - mens der i tilfældet med det andet fjernsyn har manglet bevismateriale for den manglende energimærkning. 

Og på den baggrund er Salling Group altså blevet frifundet i sagen, mens statskassen skal betale sagens omkostninger. 

- Meget tilfredse

Fra dagligvarekoncernen lyder det på bagkant af tirsdagens domsafsigelse, at man er "meget tilfredse" med kendelsen. 

- Vi har som koncern mange kontrolbesøg af forskellige myndigheder, der heldigvis oftest foregår helt uden problemer, men vi udfordres ind imellem på myndighedernes dokumentation, siger kvalitetschef i Salling Group, Carina Jensen, til RetailNews. 

Hun tilføjer, at man i Salling Group mener, at "det er rimeligt at bede myndighederne, der besøger vores butikker, om at dokumentere med fornøden grundighed, de fejl og mangler, som de af og til støder på under deres kontrolbesøg". 

- Med denne dom står det tydeligt, at der skal være den fornødne sikkerhed i bevisførelsen i denne type sager. Det er altså ikke nok, at kontrollanter blot beskriver sine subjektive observationer. Der skal føres et mere sikkert bevis for overtrædelser i form af blandt andet fotos, siger hun og tilføjer: 

- Kontrollanter laver også fejl, og det har vi fuld forståelse for, men derfor er det også helt essentielt, at der foreligger klar dokumentation - for eksempel i form af fotodokumentation, så den fornødne sikkerhed for overtrædelsen er bevist.

Det har ikke været muligt for RetailNews at få en kommentar fra anklagemyndigheden i sagen til tirsdagens afgørelse. 

Se nøgletal for:
Læs mere om: retssag dagligvarehandel
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.755