23948sdkhjf

Brugsen brændte i Galten: Få overblikket efter torsdagens hændelse

En SuperBrugsen-butik i Galten tæt på Aarhus brød torsdag formiddag i brand

Borgere i området omkring Søndergade i Galten blev torsdag formiddag bedt om at søge væk fra en brand.

Branden havde sit arnested i SuperBrugsen i den østjyske by og blev anmeldt kl. 10:55. 

Branden stod efterfølgende på i flere timer - og ramte både SuperBrugsens lager og butik. Det berettede Sydøstjyllands Politi på det sociale medie X

Undervejs var syv brandstationer fra lokalområdet i aktion i forbindelse med branden - som af brandvæsenet selv også blev betegnet som "en storhændelse"

Det var desuden en travl for- og eftermiddag for Østjyllands Brandvæsen, der - udover branden i Brugsen - fik yderligere tre alarmer på to timer

Klokken 13:15 kunne brandvæsenet så berette, at man havde styr på branden, mens røgfanen fra den brændende bygning var aftagende - og klokken 14:06 lød en tilsvarende melding på brandvæsenets Facebook-side

Omtrent en halv time senere fortalte operationschef ved Østjyllands Brandvæsens, Kent Winther, til TV2 Østjylland, at efterslukningen var gået i gang - men også at det "mindst ville tage fem timer at slukke branden helt". 

- Vi vil gøre, hvad vi kan

Selvom SuperBrugsen-butikken i Galten er brugsforeningsejet, har torsdagens hændelse også fundet vej til Coops hovedkontor i Albertslund, hvor informationsdirektør Jens Juul Nielsen også har noteret sig branden i det østjyske. 

- Vi har desværre prøvet storbrande både i Coop-ejede butikker og i selvstændige brugsforeninger, som den i Galten, der ulykkeligvis er blevet ramt. Derfor har vi erfaring i at bistå med alle vores ressourcer, så den ramte butik så hurtigt som muligt kan blive genetableret, i nogle tilfælde i første omgang med en nødbutik.

- Hvad der kommer til at ske i Galten, er alt for tidligt at sige noget om for vores vedkommende, ud over at vi vil gøre, hvad vi kan for at hjælpe, siger informationsdirektør i Coop, Jens Juul Nielsen, til RetailNews.  

Torsdag eftermiddag er der ingen meldinger om tilskadekomne i forbindelse med branden - men butikkens lager er udbrændt, mens butiksfacaden er styrtet sammen. 

Se nøgletal for:
Læs mere om: brand dagligvarehandel
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.672