23948sdkhjf

Biva-stifter: Købmandskabet manglede

Henry Johansen, stifter af Biva, og Jørn E. Jensen, stifter af Tæppeland, peger på kapitalfondenes evne til drift, når de skal forklare konkursen i Biva Tæppeland.
Fredag den 28. juni måtte Biva Tæppeland dreje nøglen efter flere års økonomiske problemer. I kølvandet på konkursen rejste Berlingske Business søndag spørgsmålet, om kapitalfonde besidder de rette kompetencer til at drive detailhandel.

Hos kapitalfondene peger man selv på lavkonjunktur og et dårligt image som baggrund for nedturen, men Henry Johansen, som i sin tid grundlagde Biva-kæden, har en anden holdning. Over for Berlingske fremhæver han blandt andet en fejlslagen ekspansionsstrategi og utilstrækkeligt købmandskab:

- Men man ansatte en tidligere direktør i Netto, som mente, at der var kundeunderlag til at åbne en Biva-butik i hver eneste danske provinsby. Det mente vi ikke. I de 25 år vi byggede kæden op, var vi meget forsigtige med at åbne nye butikker. Vi ejede jo også ejendommene selv, siger Henry Johansen til avisen. Tæppelands stifter, Jørn E. Jensen, er enig:

- For at opnå en lav husleje indgik de meget lange lejemål, som var nærmest umulige at komme ud af. De var ikke deres opgave voksen, når det kom til drift, siger han til Berlingske.

Jørn E. Jensen er i øvrigt med i den investorkreds, som har købt 18 tidligere Tæppeland-butikker ud af konkursboet. De videreføres nu under navnet InHome Tæppeland.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.144