23948sdkhjf

Ekspertpanel: ESG er blevet et konkurrenceparameter

Det er særligt miljø og klima, som fylder hos de danske virksomheder

Samfundsansvar er blevet afgørende i erhvervslivet. 

Omverdenen forventer nemlig i stigende grad, at virksomheder tager medansvar og understøtter en bæredygtig udvikling i forhold til både klima, miljø og mennesker. 

Det er hovedbudskabet fra Djøfs uafhængige ESG-panel med 51 eksperter, der har taget temperaturen på erhvervslivets udfordringer og muligheder i den bæredygtige omstilling.

- Vores undersøgelse viser, at virksomhederne har øget deres fokus på bæredygtighed over de sidste fem år. Der bruges flere ressourcer på ESG og dagsordenen spiller en større rolle, når strategiske beslutninger skal træffes, udtaler Gry Möger Poulsen, som er forperson for panelet, i en pressemeddelelse fra Djøf. 

Udviklingen i erhvervsliver er ifølge ekspertpanelet særligt drevet politisk regulering og krav fra investorerne. 

Hvad er ESG?

  • ESG står for Environmental Social Governance
  • ESG-nøgletal er en del af de tal, som en virksomhed kan indberette i sit årsregnskab, når der skal redegøres for samfundsansvar. 
  • Alle virksomheder i regnskabsklasse D og alle store virksomheder i klasse C er forpligtet til at redegøre for deres samfundsansvar. For alle andre virksomheder er det frivilligt.
  • ESG-data anvendes ofte til at redegøre for virksomhedens bæredygtighedsstrategi overfor kunder og investorer.
  • Hvor man tidligere har beskrevet virksomhedens samfundsansvar i årsregnskabet, kan man via ESG-nøgletal lave en konkret og håndgribelig rapportering.
  • ESG-data kan for eksempel omhandle virksomhedens CO2-udledning.

Kilde: Erhvervsstyrelsen

Miljø og klima fylder mest

Interessen for ESG er dog ikke ligeligt fordelt ud over alt det begrebet spænder over. 

Ifølge panelet bruger erhvervslivet nemlig i dag flest ressourcer på E’et, miljø og klima. 

- Som formand for de privatansatte medlemmer i Djøf er jeg optaget af S’et og af, hvordan vi sikrer socialt ansvarlige virksomheder og bæredygtige arbejdspladser. Vi skal have S og G med, så virksomhederne tager ansvar for både samfund og medarbejdere. Det bæredygtige og det finansielle aspekt går hånd i hånd og forstærker hinanden, siger Anne Waagstein, formand for Djøf Privat.

 Djøfs uafhængige ESG-panel består af 51 eksperter fra private virksomheder, interesseorganisationer, tænketanke og universiteter. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.104