23948sdkhjf

Madspilds-tænketank får helt ny bestyrelse: Salling-chef i front

Fødevareminister Jacob Jensen (V) udpeger Salling Group-chef Louise Gade til at stå i spidsen for tænketanken One Third

Madspildstænketanken One Third har siden 2019 arbejdet med det mål at give Danmark førertrøjen i forhold til at forebygge madspild og fødevaretab.

Nu har fødevareminister Jacob Jensen (V) udpeget ny formand og ny bestyrelse, lyder det i en pressemeddelelse fra Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

Madspild i Danmark

  • I Danmark smider vi ifølge ONE\THIRD mad ud for en værdi af ca. 8,6 mia. kr. årligt.
  • Det svarer til ca. 3 pct. af Danmarks årlige CO2-udledninger.
  • Rundt regnet smider vi i Danmark 274.000 kartofler, 219.000 gulerødder og knap 16.000 stykker rå kylling ud dagligt, viser data fra tænketanken.

Kilde: ONE/THIRD

Den nye formand bliver Louise Gade, som er med i ledergruppen hos Salling Group, hvor hun er chef for HR og CSR i koncernen. 

Hun er desuden tidligere borgmester i Aarhus Kommune fra 2002-2005. Samtidig udpeges en ny bestyrelse på seks medlemmer, som skal drive tænketankens arbejde, der også kan bidrage til at indfri initiativer i den madspildsstrategi, som ministeren er ved at lægge sidste hånd på.

- Jeg er glad for, at Louise Gade har sagt ja til at være ny formand. Hun vil med sin viden, erfaring og store netværk bidrage med at bygge bro mellem fødevareinteressenter, den private sektor og det politiske niveau. Jeg er sikker på, at den nye bestyrelse i fællesskab kan bidrage til at sætte endnu mere skub i dagsordenen og fremme løsninger, som kan bruges både nationalt og internationalt, udtaler Fødevareminister Jacob Jensen (V).

Vil samarbejde bredt

Tænketanken så dagens lys i april 2019 og arbejder bl.a. for at fremme innovative madspildsløsninger, som er med til at fremtidssikre verdens fødevaresystem. 

Den nye bestyrelse

  • Den nye bestyrelse er udpeget frem til og med 2027 og kommer til at bestå af:
  • Louise Gade (Salling Group) 
  • Flemming Nør-Pedersen (L&F/FødevareBanken) 
  • Heidi Boye (Too Good To Go) 
  • Karin Beukel (Agrain) 
  • Kristoffer Lykke-Olesen (ISS) 
  • Laura Have Hoffmann (Tænketanken Frej) 
  • Rasmus Erichsen (Stop Spild Lokalt)

Louise Gade overtager stafetten fra Flemming Besenbacher, der siden tænketankens start har stået i spidsen for projektet.

- Tænketanken kan være med til at accelerere debatten om og indsatsen for mindre madspild, og jeg glæder mig til at samle bestyrelsen og begynde arbejdet. Vi kommer fortsat til at samarbejde bredt med både virksomheder, eksperter, organisationer og myndigheder, udtaler Louise Gade. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.069