23948sdkhjf

Nordjysk børnetøjsfirma reddet af ukendte erhvervsmænd

- Der er sket det, som vi har drømt om, men ikke turdet håbe på, siger stifterne

Anne og Kathrine Lindgren var egentlig indstillet på, at det var slut.

I maj gik deres børnetøjsfirma byLindgren konkurs, og efter et intensivt ophørsudsalg, havde de låst døren til lageret i Sæby i Nordjylland for sidste gang.

Troede de.

Nu får søstrene snart nøglerne igen.

- ByLindgren genopstår. Navnet byLindgren og varelageret er blevet købt ud af konkursboet. Det hele føles stadigvæk lidt uvirkeligt, men vi er meget, meget glade, fortæller Kathrine Lindgren, da Nordjyske fanger hende i telefonen.

Køberne kender allerede virksomheden indefra.

- Et drømmescenarie

Det er de to erhvervsmænd Henrik Rud Jensen og Jens Juul, der inden konkursen ejede 20 procent af børnetøjsfirmaet.

Planen er, at byLindgren vækkes til live igen til september. Og at firmaet kommer til at fortsætte med søstrene Lindgren i spidsen.

- Vi synes, at filosofien bag byLindgren er fantastisk, og vi tror stadigvæk på produktet og pigerne bag. Vi kan se potentialet i dem, og derfor er vi gået med igen, siger Jens Juul, der er bosat i Sæby, hvor også byLindgren er hjemmehørende.

Den præcis dato for byLindgrens "comeback" er endnu ikke på plads.

Men fast ligger det, at det igen bliver Anne og Kathrine Lindgren, der tegner selskabet udadtil.

- ByLindgren er intet uden dem

De nye ejere Henrik Rud Jensen, der er bosat i Esbjerg, og Jens Juul, Sæby, lægger ikke skjul på, at børnetøj ikke er deres stærke side.

De to erhvervsfolk er uddannet smede og relativt ukendte i offentligheden - til trods for at de både hver for sig og gennem deres fælles holdingselskab ejer en lang række ejendomme og selskaber.

Blandt andet ejer de tilsammen 50 procent af Esbjerg-virksomheden Nicon Industries, der sælger transportudstyr til vindindustrien.

- Det var vigtigt for os, at Anne og Kathrine var med. ByLindgren er intet uden dem. De skal drive det ligesom før. Vi kommer kun til at være i baggrunden og hjælpe med noget økonomi.

- Nogle investerer i aktier. Vi er mere til noget fysisk, vi kan forholde os til, og hvor vi kan se idéen med menneskerne bag, siger Jens Juul.

Kathrine Lindgren kalder det nye setup for "et drømmescenarie".

-Der er sket det, som vi har drømt om siden konkursen, men ikke har turdet håbe på. Vi har et rigtig godt samarbejde med Jens og Henrik, siger hun.

Spændt på omverdenens reaktion

Allerede i begyndelsen af juli blev der stiftet et nyt selskab, byLindgren Aps. Men indtil nu er både de nye ejere og stifterne gået stille med dørene.

- Vi har glædet os helt vildt til at fortælle nyheden til vores søde kunder. Vi er stadigvæk helt blæst bagover af al den kærlighed, de har sendt os. Men samtidig er jeg også meget spændt på omverdenens reaktion. Om nogen vil tænke, at "det var da også for nemt" og "så blev de lige reddet".

- Det er ikke fordi, at nogen skal have ondt af os. Men hvis folk vidste, hvad vi har været igennem, så ville de aldrig tænke sådan. Det gør virkelig noget ved én at gå igennem sådan en tur, siger Kathrine Lindgren.

Inden konkursen solgte byLindgren sit tøj til både forhandlere og direkte til slutkunden gennem deres webshop.

Fremover vil de droppe forhandlerleddet og satse 100 procent på webshoppen.

- Men ellers bliver det det tøjbrand og den virksomhed, man kendte før. Vi kommer til at gå ydmygt til opgaven. Det bliver lidt ligesom at starte forfra. Bare med mange flere erfaringer i rygsækken, siger Kathrine Lindgren.

Se nøgletal for:
Læs mere om: børnetøj
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.861