23948sdkhjf

Forsker: Tørklæde-regel i supermarkeder er forældet

26-årige Nada Fraije fik afslag på jobansøgning hos Netto, fordi hun brugte tørklæde.
26-årige Nada Fraije har en uddannelse som social- og sundhedshjælper og har arbejdet på et plejecenter i Odense og i BR-butikken i centrum af Odense. Men da hun fik svar fra Netto på sin ansøgning, havde hun ikke forventet at få et afslag, fordi hun bruger tørklæde. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Ifølge Nettos regelsæt må de ansatte ikke bære tørklæde eller anden form for hovedbeklædning. Hendes dagpengeperiode udløber i begyndelsen af maj, så hun vil gerne finde et arbejde, men hun understreger, at hun ikke vil arbejde i Netto, hvis de har sådan en indstilling, især fordi tørklædet er en del af hendes religion.

Ude af trit med virkeligheden
Flere store danske virksomheder såsom Lego, McDonald's og Coop ansætter muslimske kvinder med tørklæde i sine forretninger, men Dansk Supermarked er et af de selskaber, som ikke tillader sine ansatte at bære tørklæder.

Dansk Supermarked råder over Bilka, Føtex, Salling og Netto-kæden, og her må de ikke bære hovedbeklædning.

Ifølge Rikke Andersen, forsker i integration ved Roskilde Universitet, er Dansk Supermarked ude af trit med virkeligheden, og reglen blev lavet i en tid, hvor der var heftig debat om emnet. Hun siger desuden, at Dansk Supermarked potentielt kan gå glip af værdifulde medarbejdere ved ikke at ansætte folk på grund af, at de bruger tørklæde.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062