23948sdkhjf

Hollandsk kødskandale eskalerer i Danmark

Nye oplysninger i sagen fra Holland tyder på, at sagens omfang og alvorlighed er mere omfattende end først oplyst. Fødevarestyrelsen har sat navn på 14 danske aftagere.
Fødevarestyrelsen har modtaget nye oplysninger fra de nederlandske myndigheder i sagen om de 50.000 tons kød fra det nederlandske firma, W. Selten.

Varer fra virksomheden har, ifølge det tidligere oplyste, bestået af blandt andet udeklareret hestekød og har været uden de lovpligtige oplysninger om oprindelse og sporbarhed.

Nye oplysninger tyder imidlertid på, at sagens omfang og alvorlighed er mere omfattende end først oplyst. De nederlandske myndigheder har oplyst, at der er handlet uidentificerbart kød fra virksomheden, og at der synes at være solgt mere kød end der er modtaget på virksomheden.

Påbud om tilbagekaldelse
Oplysningerne får nu Fødevarestyrelsen til at følge den linje, der er lagt fra de nederlandske myndigheder og påbyde de danske virksomheder, der har handlet med firmaet, at tilbagekalde de varer, de har videredistribueret til deres aftagere. Det drejer sig om blandt andet oksekødsudskæringer og småkød til videre forarbejdning.

Fødevarestyrelsen har endnu ikke overblik over om der stadig skulle være varer fra nederlandske W. Selten på det danske marked. Men allerede i onsdags kontaktede Fødevarestyrelsen de involverede virksomheder i Danmark med henblik på at få overblik over situationen.

Materialet er omfattende og bliver nu underkastet en gennemgang med henblik på afklaring af sagens omfang i Danmark. Fødevarestyrelsen regner med at kunne fortælle yderligere om resultaterne i løbet af den kommende uge.

Det er stadig virksomhedernes ansvar, at deres varer lever op til EU's regler for fødevare- og forbrugersikkerhed. Gør de ikke det skal virksomhederne sørge for at varerne trækkes af markedet.

De 14 involverede danske virksomheder er:
Full House A/S
CHP
Tomex Danmark A/S
Beeflink ApS
Cater Food
JN Meat
Anadolu KoD ApS
Imex Meat ApS
Denimex ApS
Danish Food Company A/S
Kodgros Vest A/S
Skare Beef Production ApS
Carsten Moller Food A/S
Defco A/S

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.073