23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Korrekte fødevaredata kan redde liv

På Aalborg Universitetshospital er korrekte data altafgørende, når personalet skal sørge for mad til patienterne. GS1 hjælper med at kvalitetssikre fødevaredata som disse med servicen GS1Trade Exact.

Omkring halvdelen af de patienter, som bliver indlagt på Aalborg Universitetshospital, er i ernæringsrisiko. Det betyder, at de er underernærede eller i risiko for at blive det, mens de er indlagte på hospitalet.

– Det giver en lav livskvalitet for patienten, men det kan også betyde øget indlæggelsestid, øget risiko for genindlæggelse og for komplikationer – og det giver en større risiko for, at patienten kan dø under forløbet, forklarer Anne Kathrine Larsen, som er forsknings- og innovationsmedarbejder på Aalborg Universitetshospital.

Anne Kathrine Larsen arbejder i det vigtige krydsfelt, hvor mad og ernæring bliver koblet sammen.

– Mit arbejde kan fx være at lave en ny menuplan eller se på kvaliteten af mellemmåltider. Vi laver mad til 900 mennesker hver dag. I snit har vi 40-60, der er på diætkost. Det kan fx være allergi over for gluten eller skaldyr. Men vi laver også mad til patienter med synkebesvær, som ikke kan tygge almindelig mad, eller patienter, som er i ernæringsrisiko af andre årsager, siger hun.

Læs hele historien og opdag fordelene ved et kvalitetstjek af dine produkter

GS1 Denmark
Vesterbrogade 149
1620 København V
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK10629845

Kontaktperson

AN
Amalie Nygård
Digital Marketing Manager
awn@gs1.dk

Send til en kollega

0.046