23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Salami i top med bunden i vejret

Skiveskåret spegepølse i en emballage med skruelåg. Det er, hvad kunderne efterspørger, viser en undersøgelse, som norske Grilstad har fået gennemført. Nu får deres kunder, hvad de vil have i en emballage fra RPC Superfos med bunden i vejret.

Den norske fødevarevirksomhed Grilstad høster lige nu fordelene af en vellykket emballagekonvertering: Salget af skiveskåret salami har retning mod toppen, fordi den nye type emballage giver forbrugerne, hvad de vil have: Et låg, der kan skrues af og på. Produktet sælges i Norge i SuperLock bægeret fra RPC Superfos, og låget udgør emballagens bund.

Hvad vil I have?
Det var en forbrugerundersøgelse på vegne Grilstad, der viste, at norske forbrugere ikke var tilfredse med den gængse emballage for salami. Ved valget mellem forskellige typer emballage foretrak de den med skruelåg. Resultaterne var så overbevisende, at Grilstad besluttede sig for at handle hurtigt med det mål at være først på markedet med den nye løsning. Det lykkedes.

Sortiments- og udviklingschef hos Grilstad Terje Sørnes har stået for konverteringsprocessen fra en fleksibel afrivningsemballage til det sprøjtestøbte plastbæger SuperLock med skruelåg. Han siger:

“Vi har fået særdeles positive reaktioner på vores produkt i den nye emballage efter lanceringen dette efterår. Salgstallene for alle tre typer salami, Jubelsalami, Supersalami and Trønderfår i det omvendte SuperLock bæger er bestemt tilfredsstillende.”

“Vi besluttede os for SuperLock bægeret, fordi det er den eneste løsning på markedet, der tilbyder tre attraktive egenskaber under ét: iltbarriere, dekoration med In-Mould Labelling og skruelåg. Da vi fik idéen om at bruge bægeret med bunden opad, virkede det så indlysende, at vi spurgte os selv, hvorfor ingen var kommet i tanke om det før.”

Låget er i bunden
Som udgangspunkt er emballageløsningen det prisvindende SuperLock bæger, men tilpasset Grilstads ønsker. For eksempel er størrelsen mindre, så bægeret passer til et indhold på respektive 120 gr og 150 gr. Låget udgør emballagens bund og kan bruges som en lille serveringsbakke, lige til at sætte på bordet. Den endelige udformning af bægeret er et resultat af en fælles indsats fra Grilstad og RPC Superfos Region Nordic.

“Det har været spændende og givende at arbejde sammen med RPC Superfos. Projektet var præget af meget korte tidfrister for at forkorte time-to-market. Vi fik hurtigt bugt med et par begyndervanskeligheder og kan nu sammen være stolte over en vellykket lancering,” siger Terje Sørnes.

Pressedækning og sociale medier
Normalt får salami ikke ret meget bevågenhed i pressen, men i forbindelse med lanceringen af den nye emballage med skruelåg blev det til omfattende norsk pressedækning vedrørende Grilstads produkt.

“Den opmærksomhed, vi fik fra medierne, var overvældende. Takket været emballagen fik vi en del omtale i store norske dagblade og nyhedswebsites. Også på vores Facebook-side er der masser af respons på det nye bæger. Så godt som alle kommentarer er meget positive, og vi er glade for, at resultatet fra vores undersøgelse passer med virkeligheden: Folk vil have salami i en emballage med skruelåg,” slutter Terje Sørnes.

Berry Superfos
Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK43239511

Kontaktperson

UVN
Ulla Vennervald Nielsen
EA & HR Operational Excellence Manager
+45 59111151 ullavennervald@berryglobal.com

Send til en kollega

0.047