Forskere søger udfordringer fra fødevarevirksomheder
Forskerne ved Aarhus Universitet efterlyser samarbejde med danske fødevarevirksomheder. De danske virksomheder kan møde dem ved ”Mød en forsker”-arrangementet på Aarhus Universitet i Foulum den 4. april 2013.
Der findes stor viden om bl.a. fødevarer og fødevareteknologi hos forskerne ved Aarhus Universitet – en viden, som forskerne gerne vil have ud og skabe værdi i udviklingsarbejdet hos danske fødevarevirksomheder. De kan på den måde blive en ideel sparringspartner for mange virksomheder.
Forskerne har den nyeste viden og erfaring, besidder andre kompetencer, ser tingene fra et andet perspektiv og kan som partner være med til at bringe nye løsninger og idéer ind i virksomheden gennem viden, netværk og teknologi til gavn for virksomhedens udvikling. Samtidig er det også et plus, at de er gode til at søge udviklingsmidler hjem gennem fx Differentieringspuljen, GUDP eller EU.
Forskerne er åbne for forskellige former for samarbejde og ser frem til at høre om og være med til at løse virksomhedernes udfordringer.
Vigtigt med koblingen mellem erhvervsliv og forskning
Kim Toft Andersen, mejeriingeniør og Innovation Manager hos DSS Silkeborg deltog i ”Mød en forsker”-arrangementet 2012 for sin tidligere arbejdsgiver Kemikalia bl.a. for at få ny viden og inspiration. Udfaldet af arrangementet i 2012 blev efterfølgende et ph.d.-projekt, som omhandler nedbrydningen af bindevæv med enzymer. Kød med meget bindevæv vil forhåbentlig blive mere mørt og lækkert efter at bindevævet er nedbrudt med enzymer. Kemikalia håber, med den ny viden i ph.d. projektet, at øge værdi af deres biprodukter fra osteløbeproduktionen.
- Det er vigtigt for små og mellemstore virksomheder at være opsøgende i forhold til forskning, netop for at blive opmærksom på den nyeste viden inden for ens branche. Ofte kan der være vigtig viden og muligheder, som vi risikerer at gå glip af, så et samarbejde med en forsker giver kun fordele, udtaler Kim Toft Andersen og slutter:
- Samtidig er samarbejdet med forskningsverdenen og mulighederne for at deltage i projekter en rigtig god måde at skabe innovation på for derigennem at kunne skabe konkurrencefordele.
Mød forskerne den 4. april
Danske fødevarevirksomheder har nu chancen for at mødes med forskerne inden for området. Det foregår ved ”Mød en forsker”-arrangementet på Aarhus Universitet i Foulum, torsdag den 4. april 2013, kl. 08.30-14.00 på Blichers Allé 20, 8830 Tjele.
Tilmelding til ”Mød en forsker” sker på: www.b2match.eu/forskermatch. Arrangementet er et samarbejde mellem Aarhus Universitet, Enterprise Europe Network, Agro Business Park og Future Food Innovation.
Yderligere information
Anna Grethe Jacobsen, projektkoordinator, Agro Business Park, tlf. 8999 2516
Gyda Bay, innovationschef, Agro Business Park, tlf. 8999 2558