Lækkert blikfang i kulden
Ny emballage gør svensk isdessert til blikfang i supermarkedernes frysediske
Vanilje- og chokoladeis med marengs dækket af chokolade. Lyder det lækkert? Det er det også, faktisk i en sådan grad, at “Marängswiss”, som den svenske specialitet hedder, er en af de mest populære desserter i Sverige.
Den familieejede isproducent SIA Glass fremstiller desserten, der er lavet af frisk fløde og andre nøje udvalgte ingredienser. For nylig erstattede SIA Glass den tidligere termoformede emballage til desserten med en sprøjtestøbt plastemballage fra RPC Superfos. Emballageskiftet har givet konkrete fordele. Firmaets grundlægger Per Stenström forklarer:
“Selvom formen og størrelsen på emballagen er den samme som før, har vi opnået betydelige forbedringer med det nye bæger. Vi bruger In-Mould Labelling (IML) på toppen og i bunden, og det får det til at se bedre ud i frysedisken, fordi linjerne og teksten fremstår meget skarpere. Den nye emballage er også modstandsdygtig og går ikke så let i stykker.”
Passer perfekt til produktionen
SIA Glass er også tilfreds med den pilfingersikring, som det nye bæger er forsynet med, fordi den giver forbrugerne en højere grad af sikkerhed. På fyldelinjen oplever Sia Glass en yderligere betydelig fordel. Per Stenström fortæller:
“Vores produktion er blevet mere effektiv, fordi vi nu sparer en arbejdsgang i vores produktionsflow takket være IML; vi behøver ikke længere sætte en mærkat på. Endnu et plus er, at samtlige nye bægre nu har ens dimensioner, perfekt designet til vores produktionsudstyr. På den måde forhindrer den nye emballage fra RPC Superfos stop i produktionen.”
Sat i drift uden problemer
I følge Per Stenström er overgangen til det nye bæger forløbet helt gnidningsfrit takket været SIA Glass’ meget kompetente teknikere, en fremragende projektplanlægning og et godt samarbejde med RPC Superfos.