23948sdkhjf

Risikabelt at drive restaurant eller café

Virksomhederne har måtte dreje nøglen om på stribe indenfor de seneste år.
Man skal tænke sig om en ekstra gang, før man starter restaurant eller cafe. Risikoen for at komme i økonomiske problemer, er nemlig større end for andre virksomhedstyper.

Det er i hvert tilfælde indtrykket, hvis man ser på den opgørelse over, hvor mange virksomheder, der har måtte lukke med en konkurs i hælene indenfor de senere år.

Fra 2009 til 2016 var der til sammen 2.535 konkurser blandt hoteller, campingpladser, restauranter, pizzariaer, cafeer og lignende, fremgår det af Danmarks Statistiks opgørelse over konkurser i dag.

Og restauranterne og cafeerne står for hele 67 pct. af konkurserne, selv om de i samme periode kun stod for 45 pct. af omsætningen.

Lav omsætning
De konkursramte restauranter og cafeer i perioden fra 2009 til 2016 adskiller sig fra alle konkursramte virksomheder ved at have en væsentlig lavere omsætning end gennemsnittet af virksomhederne, der måtte lukke. De havde nemlig kun en gennemsnitsomsætning på 2,1 mio. kr. for restauranterne og 1,6 mio. kr. for cafeerne - hvor gennemsnittet for alle virksomhederne var på 4,4 mio. kr.

Samtidigt levede de konkursramte restauranter og cafeer også kortere. Deres gennemsnitlige levetid var på henholdsvis 4,5 år og 5,2 år, hvor gennemsnittet for alle konkursramte virksomheder i perioden var på 7,4 år.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08