15 tons lækker mad spredes i København
Copenhagen Food Fair forærer overskudsmad væk, når messen slutter
Messefolkene vil således indsamle cirka cirka 15 tons gratis, lækker overskudsmad til en værdi af cirka 500.000 kroner, når den sidste gæst er gået hjem. Det sker i samarbejde med Stop Spild af Mad, Det Runde Bord og Unilever Food Solutions, og maden bliver doneret til cirka 40 herberger, væresteder og kvindehjem i København.
- For os er det en rigtig fin krølle på halen. Vi synes, der ligger et fedt budskab i, at selv om vi er en professionel messe for fagfolk, så er vi også bevidste om at undgå madspild, siger Copenhagen Food Fairs arrangementschef, Malina Hye, til Food Supply.
- Utroligt godt modtaget
Ideen om, at de mange tons fine madrester, der bliver til overs, sagtens kan skabe glæde ude i byen, blev også ført ud i livet efter Copenhagen Food Fair i 2013.
- Jeg ved, at det bliver utroligt godt modtaget - ude på herbergerne og de andre steder sætter de meget stor pris på det, påpeger Malina Hye.
Under selve messen bliver der på tirsdag sat fokus på madspild via en paneldebat med temaet ”Større besparelse med mindre madspild”. I debatpanelet deltager blandt andre Selina Juul, der er stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad, og Niels Jensen, direktør i Dagligvareleverandørerne.