23948sdkhjf

Discountkæde markerer seks års kamp mod madspild

I oktober er det præcis seks år siden, Rema 1000 tog et opgør med mængderabatter, og det markeres ved den store madspildsevent ”Sammen mod madspild” på Rådhuspladsen i dag kl. 14-17.
I 2008 afskaffede Rema 1000 alle mængderabatter, fordi erfaringer viser, at det fører til overforbrug og spild af mad.

Tag tre, betal for to. Sådan lyder det fristende tilbud i mange dagligvarebutikker, men ikke i Rema 1000. Siden 2008 har kæden ikke haft mængderabatter, da det ofte frister forbrugerne til at købe mere, end de har behov for – med det resultat, at god mad ender i skraldespanden.

I denne måned er det præcis seks år siden, Rema 1000 med inspiration fra Selina Juul og Stop Spild Af Mad sagde farvel til mængderabatter og goddag til lave etstykspriser. Siden dengang har Rema 1000 været aktiv i kampen mod madspild, og i dag er kæden til stede på Rådhuspladsen til Danmarks største madspildsevent ”Sammen mod madspild” med Stop Spild Af Mad som vært.

- At undgå madspild er sund fornuft og en vindersag for alle. Men da vi afskaffede mængderabatter, sagde mange, at det var dårligt købmandskab. I dag ved vi, at det var den rigtige vej at gå for at gøre op med overforbrug og madspild, siger indkøbsdirektør i Rema 1000 Anders Jensen.

Ta’ mig – jeg er single
I de forgangne seks år har Rema 1000 bl.a. indført vægtafregning på grøntsager og sat system i salget af datovarer, så mindre mad går til spilde både i produktionen, i butikken og hjemme hos forbrugeren. Og kædens franchiseejede butikker arbejder hver især på initiativer, der begrænser spild af mad.

Som fx Rema 1000 på Carlsberg. Her har købmand Max Skov Hansen erfaret, at mange kunder foretrækker bananer i klaser og ofte river en enkelt banan af for at få det antal bananer i klasen, som de ønsker. Det resulterer i en masse enlige bananer, som ingen vil have, og de ender derfor som spild af mad.

- Det er et ærgerligt spild af en masse gode bananer, som intet fejler. Derfor besluttede vi at gøre noget ved det. Nu samler vi alle enlige bananer i en kasse med et skilt, der siger ”Ta’ mig – jeg er single”. Det har været en kæmpe succes og nærmest helt reduceret udsmidet af bananer, så nogle gange er det ikke meget der skal til for at undgå madspild, siger Max Skov Hansen, der for nyligt blev kåret som Danmarks bedste Rema 1000 købmand.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111